Просто ръководство за това как да извършите анализ на линковете


Изграждането на връзки е изключително важен елемент от SEO. Всъщност това е един от основните фактори, които търсачките разглеждат и на негова база определят колко напред да се класира вашата страница.

Независимо дали разработвате нова стратегия за изграждане на линкове или преразглеждате текуща, важно е да можете да установите къде се намирате в момента. Ето къде се намесва стратегията за беклинкове.

Нека да разгледаме как изглежда анализът на обратната връзка и инструментите, които са необходими за провеждането му.

Анализ на обратната SEO връзка
Какво е анализ на линковете?
Изчерпателният преглед на препратките в даден уебсайт с цел да се анализира ефективността на сайта и да се идентифицират проблеми, които биха могли да повлияят на класирането му в търсачките се нарича анализ на беклинковете.

SEO
Анализът на беклинка в SEO е като да отидеш на лекар за преглед. Трябва да се извършва редовно, за да сте сигурни, че всичко е наред, а освен това когато забележите, че нещо не е както трябва, също ще е необходимо да го направите…

Извършването на този процес е един от най-добрите начини да разберете здравето на вашия сайт и да разберете кои фактори допринасят за неговото класиране. Може би сте забелязали рязък спад в класирането си или просто не виждате напредъка, който сте очаквали.

От анализа на беклинковете можете да разберете как вашият уебсайт се съпоставя с вашите конкуренти. Ще получите известна представа за това какви стратегии използват вашите конкуренти и какво бихте могли да приложите в собствения си процес, за да спечелите по-горни позиции.
И накрая, това е шанс да идентифицирате нови възможности за растеж, които все още не сте проучили.

За да разберете подробно огромния потенциал на обратните връзки, които изключително много могат да помогнат на вашия уебсайт да се класира в челните позиции, вижте нашия казус за стратегията на Glassdoor за обратни връзки.


Как да направите анализ на линковете?
Изберете сайтовете, които искате да анализирате.
Изберете инструмент за одит.
Направете бърз преглед.
Анализирайте детайлите.
Вижте какво правят вашите конкуренти.

Тези бързи, но много ефективни теники ще ви изстрелят напред във вашия off pag SEO тъй като ще ви заредят с идеи за това какви линкове искае да насочите към своя сайт.