Какво е On Page SEO?


Всяка SEO стратегия има за цел даден уебсайт да се класира възможно най-високо в търсачките. За да постигнем това, всички ние се опитваме да проектираме и разработим сайта си така, че алгоритъмът му да се хареса на Google. Именно това представлява SEO. Факторите в алгоритъма на Google могат да бъдат разделени на две категории, които ще определят класирането на вашия уебсайт: фактори, свързани с on-page и фактори, свързани с off-page оптимизацията. Тук ще разясним разликите между двете, ще обясним значението на On Page SEO и ще разгледаме най-важните on-page SEO фактори On.

On Page SEO и Off Page Seo
On-page факторите са свързани с елементите на вашата страница или сайта като цяло. Тези фактори включват вашата техническа настройка – качеството на вашия код – текстово и визуално съдържание и удобството за използване на вашия сайт. От друга страна, има фактори извън страницата, като например връзки от други уебсайтове, внимание в социалните медии и други маркетингови дейности, които се извършват извън вашия собствен уебсайт.

SEO-backlinks

Ако се фокусирате върху Off Page Seo, основната ви цел ще бъде най-вече да получите повече връзки към вашия сайт. Колкото по-подходящи връзки получавате, толкова по-високо ще бъде класирането ви в Google. Искате ли да получите повече връзки към вашия сайт? Имаме няколко публикации и обучителен курс за изграждане на връзки.

Значението на Off Page Seo
On Page Seo се състои от всички елементи на SEO, върху които имате контрол. Ако притежавате уебсайт, можете да контролирате техническите проблеми и качеството на вашето съдържание. За да сте успешни трябва да можете да се справите с всички тези фактори, тъй като те са вашите основни инструменти. Запомнете: ако създадете страхотен уебсайт, той определено ще започне да се класира високо в резултатите от Google. Фокусирането върху On Page Seo също ще увеличи шанса вашата SEO стратегия извън страницата да бъде успешна. Изграждането на връзки с не добре направен уебсайт е много трудно. Никой не иска да прави връзки към статии, които са зле написани или сайтове, които не работят правилно.